Nyhedsbrev
 
Februar 2021
Kære læser
 

Velkommen til Nyt til lærere. Vi har glædet os til at fortælle dig om alle de muligheder, du kan udforske!

 
Denne gang har vi særligt fokus på vores kommende børnelitteraturfestival Vi elsker bøger. I år tilbyder festivalen en række online forfattermøder til folkeskoler i København. Møderne bliver afviklet over den sikre onlineplatform Teams. Aktiviteterne tager ca. 1 time og er lige til at hoppe i, da de kræver ingen eller minimal forberedelse. Skoleprogrammet henvender sig primært til mellemtrinet og udskolingen samt til lærere med inspirerende fagligt indhold. Til de mindste børn anbefaler vi festivalens familieprogram med digitale aktiviteter til børn i alle aldre – lige til døren. 
 
 
Vi glæder os til at byde Københavns børn og deres lærere velkommen til en fejring af litteraturen! 
 
Skal din kollega med til festival og modtage inspiration og oplysninger om alt det, lærere og deres elever kan opleve på biblioteket? Så del ordet med dem. De kan tilmelde sig her:  
 
Har du sprøgsmål, kan du kontakte Maria Have på hbtilmelding@kff.kk.dk. 
 
FORFATTERMØDER
4. klasse til 9. klasse

Mette Finderup om A.S.P.E.

Torsdag 18.3 kl. 13-14
4. klasse, 5. klasse, 6. klasse 
Mette Finderup fortæller om fantasy-serien A.S.P.E. om en gruppe børn, som bekæmper ondskab i en verden med magiske monstre! Hun fortæller om sit forfatterskab, læser højt og besvarer spørgsmål.
Tilmeld dig her

Rasmus Bregnhøi og Sabine Lemire om Mira

Torsdag 18.3 kl. 9-10
5. klasse, 6. klasse  
Tegneserier og tweens gennemsyrer Rasmus Bregnhøi og Sabine Lemires anmelderroste Mira-tegneserie. Udover et foredrag om Mira-serien kan I opleve livetegning med byens bedste tegnetricks!
Tilmeld dig her

Sanne Munk Jensen om En dygtig havfrue

Fredag 19.3 kl. 13-14
5. klasse, 6. klasse  
Sanne Munk Jensen har skrevet den anmelderroste ungdomsroman En dygtig havfrue. Oplev hende til et spændende fagligt foredrag om unge, venskaber og sociale medier.  
Tilmeld dig her

StineStregen om Mynthes dagbog

Fredag 19.3 kl. 9-10
6. klasse, 7. klasse
StineStregen, der har skrevet og illustreret Mynthes dagbog, livetegner elevernes egne historier. Bibliotekar Julie Ottosen formidler bøgerne imens og læser passager højt. 
Tilmeld dig her

Zakiya Ajmi om Vulkan

Onsdag 17.3 kl. 9-10
7. klasse, 8. klasse
Ungdomsromanen Vulkan er en kærlighedshistorie om pubertetstidens besværligheder, og om hvordan kærlighed mellem mennesker kommer til udtryk på mange måder. Zakiya Ajmi fortæller om vulkaner og laver workshop.
Tilmeld dig her

Nanna Foss om Spektrum

Onsdag 17.3 kl. 13-14
7. klasse, 8. klasse, 9. klasse
Hvordan ville I gøre, hvis I fik muligheden for at rejse i tid? Det finder I måske ud af, når Nanna Foss fortæller om det mystiske, paranomale ungdomsunivers i bogserien Spektrum.
Tilmeld dig her
 
SÆRLIGT TIL LÆRERE

Faglig fyraften live – Ung til ung

Torsdag 18.3 kl. 20.00
Oplev de to unge forfattere Saynab Farah Dahir og Sofie Riis Endahl i samtale med børnebibliotekar og litteraturformidler Anne Lind Andersen om at være ung og skrive til unge.
Tilmeld dig her
 
 
VARM OP TIL FESTIVAL

Tag på litteratur-skattejagt i indre by

Februar og marts
Tag din klasse med på vores litteratur-skattejagt i indre by lige når det passer jer - til og med 21. marts.
Læs mere her
 

Følg Københavns Børnebiblioteker

Du kan følge Københavns Børnebiblioteker på sociale medier og få inspiration til biblioteksoplevelser og de nyeste bøger. Find os her:
Facebook
Instagram
Footer